Over Ons

Autorijschoolcollectief bestaat uit een groep enthousiaste RIS-instructeurs met een passie voor veilig autorijden. Door de uitgebreide ervaring en kennisuitwisseling hebben wij de kwaliteiten om dat op jou over te brengen. Dat zie je terug in de sterke slagingspercentages!

Autorijlessen kan je bij ons volgen in Utrecht e.o. en ‘t Gooi e.o. (Ankeveen, Baarn, Bussum, de Bilt, de Meern, ‘s-Graveland, Hilversum, Huizen, Houten, IJsselstein, Kortenhoef, Laren, Loosdrecht, Maarssen, Maartensdijk, Naarden, Nieuwegein, Utrecht, Vianen, Vleuten, Zeist).

Vertrouwd rijles nemen

Onze samenwerking geeft je zekerheid en vertrouwen want de ervaring staat als een huis en er is geen onverwachte uitval. Bij het Autorijschoolcollectief kies je zelf de rijleraar of rijlerares die bij je past. Natuurlijk hoort daar ook het type auto bij.

RIS400px-trans

RIS-instructeurs voor autorijlessen met kwaliteit

Je rijles krijg je bij het Autorijschoolcollectief volgens een erkende methode van je eigen RIS-intructeur. We werken allemaal met ‘Rijopleiding in Stappen’, een opleidingsmethodiek waarbij je stap-voor-stap leert autorijden. Zo ben je beter voorbereid op deelname aan het verkeer.

Stap voor stap leren rijden

Jouw ‘Rijopleiding in Stappen’ gaat steeds een stap verder als je de vorige stap voldoende beheerst. De eerste stap bestaat meestal uit een huiswerkopdracht. De laatste stap is dat je iets helemaal zelfstandig en in steeds wisselende situaties kunt uitvoeren. In totaal doorloop je zo spelenderwijs 39 ‘gebruiksaanwijzingen’ (zie het maar als een filmscriptje), verdeeld over vier modules.

Iedere module sluit je af met een toets. Na afronding van de eerste twee modules toetsen we je  kennis en vaardigheden. Je persoonlijke rij-instructeur van het Rijschoolcollectief neemt deze toetsen af.

In de derde toets maak je kennis met de gang van zaken bij het CBR en wen je alvast aan de examensituatie. De examinator geeft je tips ter verbetering. Bovendien kan je voor de auto vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres van het praktijkexamen. Verder komen in deze toets de onderdelen Zelfstandig rijden en Zelfreflectie aan de orde.

De vierde en laatste toets is het praktijkexamen bij het CBR.

In de RIS krijg je ook huiswerk mee. Het is de bedoeling dat u zich thuis op je autorijlessen voorbereidt. De tijd die dat vraagt, is voor iedereen verschillend.

Voor meer informatie ga naar www.cbr.nl

De voordelen op een rijtje

  • Fors hoger slagingspercentage
  • Hoge kwaliteit van de rijopleiding
  • Stap-voor-stap aanpak
  • Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
  • Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingkaart

Maak hier kennis met je rijleraar of -lerares van Het Autorijschoolcollectief.